Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Коњката Соњка

од Владимир Лукаш

Нилскиот коњ во бикини
грицка солени грисини,
прави вешти салта
од Перу до Малта!
Најдобар е, знае
и надуен се шлае,
ко гнуто виолинист
што не знае да игра твист.
„Тоа не е коњ, туку коњка
и се вика Соњка.
Или научи да разликуваш полови,
или оди, паси си со тролови!“
– викна лекторката пума
и се стресе целата шума.
А коњката салта си прави
и плива со морски крави,
со делфини фини од Лима до Римини,
во гумени пераи и шарено бикини.

Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s