Гатанки
Напиши коментар

Гатанка една, една ама вредна (3)

од Александра Симова

Паѓам од секое листопадно дрво
Но не сум желад, како прво! 
На гранка како шумолам се слуша,
Но не сум ни јаболко ни круша!
Обоен сум црвено, зелено, жолто,
Не сум ни семафор ни виножито!
Тенок и чист, нежен како дете ист, 
Јас сум, јас сум...
(кликни тука за одговорот)

Designed by Freepik

Од истата авторка:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s