Day: 1st Јуни 2020

Лебедово езеро

Петар Илич Чајковски од Владимир Мартиновски Сестра ми е балерина. Цела година вежба Пред огледалото.   Дури и на распуст  Место да се бања  Со нас во езерото   Од зори до вечер Секој божји ден  Ги гледа лебедите.   Од нив учи движења  За еден ден и таа да заплива  Во Лебедовото езеро. Илустрација: Зоран Кардула Од истиот автор: Хористи Пролет, лето, есен, зима Лина свири на виолина Бела хармоника Шах со Бах