Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Збунетата жаба

од Ана Голејшка Џикова

Една жаба мала
Кре кре кре си крека
Се нашла во чудна бара
Никој не ја чека.
 
Кај ми се другарките
Тие жабички скришни?
Зошто наместо во вода,
Лежам во купче вишни?
 
Се вртка, се чуди
Не знае што ја снашло
Виде-не виде
Си легна на брашно.
 
Жабата по грешка
Скокнала во тегла слатко
Со лажиче ја спаси
Еден мал Влатко.
 
Со катапулт ја лансира
Во дворчето водено
Жабата со вишни на нозете
Прета и крека слободно.

Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.


Од истата авторка:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s