Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Папагал

од Ванчо Полазаревски

Нема боја
што не му е
како своја!
Секоја поза
за него е -
боза.
Само за глас,
нема свое -
Јас.
Папагалот Ара,
грамофонска
плоча стара.

Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s