Day: 19th Јуни 2020

Снегулка во лето

од Ванчо Полазаревски Се случува и тоа, ете, замислете, падна снегулка среде лете. Па се чуди, „Што е со светов, горе зима, долу лето.“ За час се стопи и целосно се вклопи на плажа, како капка, со децата весело си шлапка. Илустрација: Наташа Костовска Од истиот автор: Гатанки чудни за деца будни (1) Гатанки чудни за деца будни (2) Гатанки чудни за деца будни (3) Гатанки чудни за деца будни (4) Гатанки чудни за деца будни (5) Гатанки чудни за деца будни (6) Гатанки чудни за деца будни (7) Проф. д-р Апри-ли-ли-ли Бара Еден був рече „Уф“ Модна ревија Камила на море Желката џогира Мачорот Eстета Велигден