Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Снегулка во лето

од Ванчо Полазаревски

Се случува
и тоа, ете,
замислете,
падна
снегулка
среде лете.
Па се чуди,
„Што е со
светов,
горе зима,
долу лето.“
За час
се стопи
и целосно
се вклопи
на плажа,
како капка,
со децата
весело си
шлапка.

Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s