Day: 21st Јуни 2020

Верче, нишалче ѕверче

од Ванчо Полазаревски Каква радост, каква смеа, кој е како неа?! Се ниша, жирафче Верче, слатко мало, нишалче ѕверче. Се ниша и се дума, жими сè, не е глума. „Во цела савана само за мама велат – ене ја онаа, највисокана. Ем мајка, ем нишалка.“   Се прашувам, само, кој и како ѝ земал мерка, кога ја измислувал оваа мила ѕверка! Илустрација: Наташа Костовска Од истиот автор: