Day: 29th Јуни 2020

Богомолка со болка

од Ванчо Полазаревски „Ни траг од бонтон“,  рече еден слон. „Полошо и од одење на забар“, изјави господин дабар. „Ужас“, рече  една школка „Страшно“, додаде  средношколка. Зар е можно, богомолка да јаде  богомолка? Можно е  можно, и можеби е   и безбожно, но болно  до болка, вистина е,  богомолка  јаде – богомолка. Не е до модата, едноставно таква им е –  природата! Илустрација: Наташа Костовска Од истиот автор: Гатанки чудни за деца будни (1) Гатанки чудни за деца будни (2) Гатанки чудни за деца будни (3) Гатанки чудни за деца будни (4) Гатанки чудни за деца будни (5) Гатанки чудни за деца будни (6) Гатанки чудни за деца будни (7) Проф. д-р Апри-ли-ли-ли Бара Еден був рече „Уф“ Модна ревија Камила на море Желката џогира Мачорот Eстета Велигден

Најчитани песни (мај)

Драги мали и големи читатели, во прилог вашата листа: најчитаните песни на Чудна шума во месец мај. „Бучната чавка“ од Румена Бужаровска, илустрација Јана Јакимовска „Гладната лама“ од Румена Бужаровска, илустрација Јана Јакимовска „Трилиони клети“ од Владимир Лукаш „Замокот на змејот“ од Снежана Стојчевска, илустрација Калин Маловски „Велосипет“ од Тања Аждаја, илустрација Владимир Лукаш „Гордиот црв“ од Румена Бужаровска, илустрација Јана Јакимовска „Сон со бонтон“ од Тања Аждаја, илустрација Ване Костуранов „Се шета Миливојче“ од Ана Голејшка Џикова „Еж и ежица“ од Ванчо Полазаревски „Врвци од црвци“ од Владимир Лукаш, илустрација Катерина Николовска „Слонот од сонот“ од Марта Чупевска, илустрација Бојан Ивановиќ „Облакот сив“ од Долорес Атанасова – Лори