Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Богомолка со болка

од Ванчо Полазаревски

„Ни траг од бонтон“, 
рече еден слон.
„Полошо и од
одење на забар“,
изјави господин дабар.
„Ужас“, рече 
една школка
„Страшно“, додаде 
средношколка.
Зар е можно,
богомолка
да јаде 
богомолка?
Можно е 
можно,
и можеби е  
и безбожно,
но болно 
до болка,
вистина е, 
богомолка 
јаде – богомолка.
Не е до модата,
едноставно
таква им е – 
природата!

Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s