Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Најчитани песни (мај)

Драги мали и големи читатели, во прилог вашата листа: најчитаните песни на Чудна шума во месец мај.

„Бучната чавка“ од Румена Бужаровска, илустрација Јана Јакимовска

„Гладната лама“ од Румена Бужаровска, илустрација Јана Јакимовска

„Трилиони клети“ од Владимир Лукаш

„Замокот на змејот“ од Снежана Стојчевска, илустрација Калин Маловски

„Велосипет“ од Тања Аждаја, илустрација Владимир Лукаш

„Гордиот црв“ од Румена Бужаровска, илустрација Јана Јакимовска

„Сон со бонтон“ од Тања Аждаја, илустрација Ване Костуранов

„Се шета Миливојче“ од Ана Голејшка Џикова

„Еж и ежица“ од Ванчо Полазаревски

„Врвци од црвци“ од Владимир Лукаш, илустрација Катерина Николовска

„Слонот од сонот“ од Марта Чупевска, илустрација Бојан Ивановиќ

„Облакот сив“ од Долорес Атанасова – Лори


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s