Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Најчитани песни (јуни)

Драги мали и големи читатели, во прилог вашата листа: најчитаните песни на Чудна шума во месец јуни.

„Шах со Бах“ од Владимир Мартиновски, илустрација Зоран Кардула

„Те сакам“ од Владимир Лукаш

„Од животот на китовите“ од Ванчо Полазаревски, илустрација Алексеј Костовски

„Лебедово езеро“ од Владимир Мартиновски, илустрација Зоран Кардула

„Водо-пат“ од Тања Аждаја, илустрација Елена Митреска

„Куќичка за птици“ од Ана Голејшка Џикова

„Волк“ од Марта Чупевска, илустрација Бојан Ивановиќ

„Две лисици друшки“ од Александра Симова

„Не е лесно да си коза“ од Ванчо Полазаревски, илустрација Наташа Костовска

„Снегулка во лето“ од Ванчо Полазаревски, илустрација Наташа Костовска

„Туфнест молк“ од Владимир Лукаш

„Збунетата жаба“ од Ана Голејшка Џикова


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s