Шумопедија
Напиши коментар

Брахиосаурус

Брахиосаурусот бил диносаурус од родот на сауроподите, заедно со диплодокусот и апатосаурусот. Бил еден од најголемите диносауруси на Земјата. 

Тој имал долг врат како жирафите, долга опашка, силен труп и одел на четири нозе. 

credits: dmitrchel

Значење на името: Гуштер-рака

Период во кој живеел: Мезозоик, Доцна Јура (пред 156-151 милиони години)

Исхрана: хербивор 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s