Шумопедија
Напиши коментар

Тираносаурус Рекс

Тираносаурусот бил вид на месојаден диносаурус од родот на тероподите. Имал голема глава со страшни челусти, долга опашка, а се движел на задните нозе на кои имал големи канџи. Бил опасен ловец кој се хранел со други диносауруси. 

Durbed @ durbed.deviantart.com
CC-BY-SA 3.0

Значење на името: Крал на гуштерите-тирани

Период во кој живеел: Мезозоик, Доцна Креда (пред 66-67 милиони години)

Исхрана: карнивор (месојад) 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s