Шумопедија
Напиши коментар

Хадросаурус

Хадросаурусот бил џиновски хербивор од родот на орнитоподите кој живеел во стада и се движел на двете задни нозе. Негов најблизок роднина бил Игуанодонот. 

Audrey.m.horn
CC-BY-4.0.

Значење на името: Јак гуштер

Период во кој живеел: Мезозоик, Доцна Креда (пред 83-80 милиони години)

Исхрана: хербивор 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s