Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Мачор на гости

од Ванчо Полазаревски

Еднаш
на гости, 
на едни 
глувци,
малкуцка
прости,
им дојде 
мачор од 
Италија. 
Тие веднаш
се пофалија:
- Со него се мајтапиме,
остри канџи ич
не му есапиме!
Сакаме гости
кога се на пости.
Е, глувци-муфци,
џабе се испофалија,
имаат среќа,
голема ко Италија.
Мачорот што 
им е на гости,
не пости,
мачорот 
„италијанец“
е мачор -
вегетаријанец.

Илустрација: Катерина Николовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s