Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Свилобрадиот

од Ванчо Полазаревски

На облак, високо горе,
во небесното море,
нека знае стар и млад
живее дедо Свилобрад.

Нашата фантазија
ја има во малиот прст,
за миг ќе исткае
од сѐ по нешто, цел грст.

Лав, фока, птицава... 
по небо ќе плови,
цел ден измислува
тој, животни нови.

Од брадата свила,
долга, мека, небесна,
испловува снег бела, цела
ЗОО градина урнебесна.

Илустрација: Алексеј Костовски


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s