Day: 8th Август 2020

Брканица

од Владимир Лукаш Еден многу лут патор бркал плашлив алигатор низ мочуришта и ниви низ плантажи со киви низ расцутени сливи низ реки и тротоари низ иднини и мемоари низ гнезда и мравјалници низ дамки и пералници низ терцени и катрени низ романи и поеми низ ѕвезди и планети низ шарени палети низ филџани со какао низ Јамајка и Макао низ фризури и трепки низ полиња со репки низ клучалки и цевки низ камчиња и тревки  низ училници и игротеки низ аптеки и видеотеки низ дувачки инструменти низ копчиња и патенти го бркал ли го бркал ожеднел и вода сркал му се приспало и заспал и раскошен сонил бал а на балот еден алигатор танцувал со еден патор! Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy. Од истиот автор: Творчето Смрдливко Гнездо од алги Песна за мојата песка Братство и единство Магарешка песна 100.001-та песна Ав, австралиска песна Капка Клукчо Духот Плух Балада за паунот далтонист Безболна песна Вљубени хиени Љубовна караница Желка на елка Сон, слон и балон Дилема Ало Јамболијава се продава? Време е …