Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Брканица

од Владимир Лукаш

Еден многу лут патор
бркал плашлив алигатор
низ мочуришта и ниви
низ плантажи со киви
низ расцутени сливи
низ реки и тротоари
низ иднини и мемоари
низ гнезда и мравјалници
низ дамки и пералници
низ терцени и катрени
низ романи и поеми
низ ѕвезди и планети
низ шарени палети
низ филџани со какао
низ Јамајка и Макао
низ фризури и трепки
низ полиња со репки
низ клучалки и цевки
низ камчиња и тревки 
низ училници и игротеки
низ аптеки и видеотеки
низ дувачки инструменти
низ копчиња и патенти
го бркал ли го бркал
ожеднел и вода сркал
му се приспало и заспал
и раскошен сонил бал
а на балот еден алигатор
танцувал со еден патор!

Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s