Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Нина балерина

од Ванчо Полазаревски

Кога Нина
Балерина
Игра балет
Танцува
Цел свет
Балетува и
Бескрајната
Вселена
Разиграна
Развеселена
Танцуваат и
Балерини
Tети
Со нив во
Танци се
Планети
И комети
Некому ако
Му текне
Па се сети
Ќе ги види
Како прават
Пируети
Танцуваат
Весело лудо
Танцувањето
Било и ќе
Остане - чудо.

Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s