Monthly Archives: Октомври 2020

„Ѕвезда Мрак и суштествата од Страшкоград“ – најдобра книга за млади на фестивалот „литера“

„Ѕвезда Мрак и суштествата од Страшкоград“ ја доби наградата за најдобра книга за млади на Меѓународниот фестивал за литература и илустрации за деца „Литера“.

Прочитај повеќе

Креативни работилници за средношколци „Ја менуваме околината, го менуваме светот“

Веќе втора година по ред, издавачката куќа Чудна шума организира креативни работилници за млади – средношколци на возраст од 14 до 18 години. Работилниците опфаќаат две области, креативно пишување и ликовна уметност…

Прочитај повеќе

Пишувајте, цртајте и допатувајте на планетата Зана

Ве повикуваме да ги читате и коментирате, да ни праќате ваши размислувања за Дијана, за нејзината планета, за нејзиното милениче Чу и нејзиниот бумборд…

Прочитај повеќе