Изданија, Книги за деца, Романи за деца
Напиши коментар

Ен од Зелената фарма

Единаесетгодишната Ен Ширли никогаш немала вистински дом. По смртта на нејзините родители, постојано ја шетаат во разни згрижувачки домови и сиропиталишта. Кога по грешка ќе ја испратат да живее со Метју и Марила Катберт на големата Зелена фарма, сака засекогаш да остане таму. Но, Ен не е јадрото момче кое го очекуваа Метју и Марила.

Таа е палаво, зборлесто црвенокосо девојче со жесток темперамент, кое постојано запаѓа од една неволја во друга. Катбертови се согласни дека Ен е сосема поразлична од сите; таа е посебна, девојче со бујна фантазија. Сè што сакала во животот е да припаѓа некаде. И колку подолго останува на Зелената фарма, толку им е потешко на сите да си го замислат животот без неа.

Според оваа книга е снимена и популарната серија на Нетфликс – „Ен со Е“ (Anne with an E).


Ен од зелената фарма – роман на Луси Мод Монтгомери

цена: 350 ден.


Онлајн нарачки:


Возраст: над 9 години


Луси Мод Монтгомери – „Ен од Зелената фарма“

Превод: Диана Николовска

Илустрација на корица: Ване Костуранов

Категорија/жанр: Книга за деца; роман

Едиција: Безвременски приказни

Формат: А5

Повез: мек

Број на страници: 272

ИСБН: 978-608-66234-1-8

Година на издавање: 2020

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s