Новости
Напиши коментар

Пишувајте, цртајте и допатувајте на планетата Зана

Драги деца, во нашето е-списание „Чудна шума“ долета „Дијана од планетата Зана“ – серија поврзани приказни за ова посебно девојче. 🌴🎋

Она што е интересно во врска со Дијана е што таа и приказните за неа се измислени од едно седумгодишно девојче – кое сега е веќе голема писателка, Билјана С. Црвенковска.

Но, приказните за Дијана сè уште се пишуваат.

Ве повикуваме да ги читате и коментирате, да ни праќате ваши размислувања за Дијана, за нејзината планета, за нејзиното милениче Чу и нејзиниот бумборд… да ни праќате ваши приказни и цртежи во врска со неа.

А потоа?

Потоа, кој знае, можеби и вие ќе се најдете во приказните на Дијана!

Ве очекуваме да ни пишете на chudnasuma@gmail.com.

Чао, чао, чококакао!

илустрација: Здравко Гиров

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s