Изданија, Илустрирани книги за деца, Книги за деца, Сликовници
Comment 1

Кучето што мјаукаше и мачето што џавкаше

Бо ја погледна Мони.
Мони го виде Бо. 
 
ав
ав
ав?
 
 
мјау 
мјау 
мјау!
 
Бо разбра сè што рече Мони.
Мони разбра сè што рече Бо.

Приказна за прифаќањето, самодовербата и припадноста. Приказна што им укажува на децата што значи прифаќање на различните од нив, кои имаат исти чувства, желби и потреби, но ги изразуваат на поинаков начин. Приказна што пренесува неколку пораки: 1. колку и да сме различни, сите сме прекрасни на свој начин; 2. секогаш ќе најдеме некој сличен на нас; 3. не сме сами!

КУЧЕТО ШТО МЈАУКАШЕ И МАЧЕТО ШТО ЏАВКАШЕ – на Билјана С. Црвенковска, со илустрации на Сања Симоска

цена: 550 ден.


Онлајн нарачки:


Возраст: 3+


Билјана С. Црвенковска – „Кучето што мјаукаше и мачето што џавкаше“

Илустрации: Сања Симоска

Категорија/жанр: Книги за деца; сликовница

Едиција: Различни и прекрасни

Формат: 22,5 х 22,5 см

Повез: тврд

Број на страници: 40

ИСБН: 978-608-66234-0-1

Година на издавање: 2020

1 Коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s