Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Пингвинче царче си најде другарче

од Ванчо Полазаревски

Пингвинот цар
Од природата
Доби дар
Мало пингвин царче
А тоа веднаш посака
Да си има другарче
Се растрча
Стража царска
Да бара дружба
Другарска
Се ловеа разни рипки
И по некоја ѕверка
На царчето да му
Најдат нешто по мерка
Најпосле се улови
Една риба со боја лила
Каква нема ни една играчка
За царчето многу мила
На Антарктик тврдат
Случката таква била
А којзнае можеби некоја
Фока ја измислила.

Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s