Изданија, Проза, Романи
Comment 1

Куќа над брановите

Финалист за наградата Роман на годината за 2020 година, Фондација „Славко Јаневски“

Свет што умира. Куќа над брановите, на осамен остров среде Океанот. Спомени од минатото, тајни стари илјадници години, надеж за нов почеток… и љубов, во сенката на Црното сонце. 

КУЌА НАД БРАНОВИТЕ – роман на Билјана С. Црвенковска

цена: 350 ден.


Онлајн нарачки:


„Детето во мене не ми допушта да бидам песимист подолго од пет минути. Затоа и успеав да останам нормална во мигот кога светот го испушти последниот здив. Сега, во пустошот, песимизмот станува бесмислен како и сè друго, впрочем.“


Билјана С. Црвенковска – „Куќа над брановите“

Илустрација на корица: Ване Костуранов

Категорија/жанр: роман

Едиција: Дабрава

Формат: А5

Повез: мек

Број на страници: 160

ИСБН: 978-608-49380-3-3

Година на издавање: 2020

1 Коментар

  1. Пингување: Роман на годината е „Скриени желби, немирни патувања“ од Владимир Јанковски! | Кафе и книги

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s