Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Ги сакам плажите

од Исток Ј. Улчар

Ги сакам плажите – тие песочни предели
покрај пенлива вода, со камења врели.
 
Ги сакам плажите, кога деде риби лови
и понекое кајче во езерото плови.
 
Ги сакам плажите кога бранчињата ме галат,
а далечините – да пливам подалеку – ме мамат.

Илустрација: Инес Ефремова


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s