Гатанки
Напиши коментар

Гатанки две, за што ли се?

од Ванчо Полазаревски

1.
Кога ќе ги научиш
сите мои букви,
многу ќе вредиш.
Цел свет ќе
го патуваш,
а дома ќе седиш.


2.
Како птици 
на жици,
букви чучат
чекаат деца 
да ги учат.
И голема и 
мала е тука
тоа е македонската...

(кликни тука за одговор на двете гатанки)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s