Изданија, Илустрирани книги за деца, Книги за деца, Сликовници
Напиши коментар

Какво е времето таму горе?

Кога единаесет годишно девојче ќе смисли приказна со интересни ликови, преку која ќе им го приближи и ќе им го направи забавно учењето на германскиот јазик на нејзините врсници (а и помали другарчиња), резултатот е „Какво е времето таму горе? / Wie ist das Wetter da oben?“.

Малата авторка на оваа книга се вика Леона Стојковска, а илустрациите се на илустраторката и уметница Јулијана Росоклија.

Сликовницата е полна со интересни, хумористични ситуации во кои главните ликови – едно глувче и една жирафа, разговараат со кратки дијалози (прашање – одговор, на германски и на македонски) – кои децата лесно ќе ги запомнат и со тоа ќе ги научат не само германските зборови, туку и цели фрази и реченици.

КАКВО Е ВРЕМЕТО ТАМУ ГОРЕ? – на Леона Стојковска и илустрации на Јулијана Росоклија

цена: 220 ден.


Возраст: 5+


Леона Стојковска – „Какво е времето таму горе?“

Илустрации: Јулијана Росоклија

Категорија/жанр: Книги за деца; илустрирана стихозбирка

Едиција: Шума од зборови

Формат: 205 х 205 мм

Повез: мек

Број на страници: 44

ИСБН: 978-608-4938-07-1

Година на издавање: 2021

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s