Изданија, Илустрирани книги за деца, Книги за деца, Сликовници, Стихозбирки за деца
Напиши коментар

Слаткозборки

„Слаткозборки“ е збирка песни посветени на традиционално познати и омилени локални десерти. Секоја песна илустрира еден десерт (персонифициран). Со оглед на традиционалната привлечност на готвењето, книгата е наменета и за повозрасната публика. Песните се наративно и симболички богати и комплексни, реферирајќи на одредени аспекти и проблеми на секојдневието (здрави навики, култура на тело, толеранција, различност, булинг). Со етички поттекст во себе, тие се обидуваат да поттикнат позитивни чувства и да негуваат високи хумани вредности, да градат отвореност и прифаќање на различностите.

СЛАТКОЗБОРКИ – на Александра Симова и илустрации на Ирина Атанаскова

цена: 400 ден.


Возраст: 6+


Александра Симова – „Слаткозборки“

Илустрации: Ирина Атанаскова

Категорија/жанр: Книги за деца; илустрирана стихозбирка

Едиција: Шума од зборови

Формат: 205 х 205 мм

Повез: мек со клапни

Број на страници: 44

ИСБН: 978-608-4938-18-7

Година на издавање: 2021

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s