Изданија, Илустрирани книги за деца, Книги за деца, Сликовници
Напиши коментар

Невидливата куќа

Малечката Кала е принудена набрзина да го напушти својот дом. Таа заминува со родителите на долго, истоштувачко и застрашувачко патување без крај.

Кала не разбира што се случува, освен што ги наслушува неубавите зборови што ги шепотат возрасните. Но, она што го знае е дека ѝ недостига нејзината куќа, заедно со баба, дедо и омилената играчка – зајачето.

„Невидливата куќа“ ја освои првата награда за најдобра книга за деца и млади меѓу два саеми на книга во 2021 година – признание што го доделува Македонската асоцијација на издавачи.

НЕВИДЛИВАТА КУЌА – на Билјана С. Црвенковска и Ване Костуранов

цена: 600 ден.


Онлајн нарачки:


Возраст: 5+


Билјана С. Црвенковска – „Невидливата куќа“

Илустрации: Ване Костуранов

Категорија/жанр: Книги за деца; сликовница

Едиција: Различни и прекрасни

Формат: 225 х 225 мм

Повез: тврд

Број на страници: 44

ИСБН: 978-608-4938-12-5

Година на издавање: 2021

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s