Изданија, Книги за деца, Романи за деца
Напиши коментар

Аврам, Богдан, вода газат

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Прво малку да се ѕирне во книгата, а потоа да се чита полека, по АзБучен ред, со насмевка, може и повеќепати (без разлика на годините)…

СОСТОЈКИ: Една љубопитна Меланија и нејзините авантури од буквата А, кога еден поп, пред да почне оваа книга, сркна малку супа, а дури потоа, на почетокот на книгата, значајно изјави: „Аааа, па вие, Меланија, сега ќе учите да читате и да пишувате?“

ВРЕДНОСТ: Голема, со додаток – уживање…

ПРОИЗВЕДЕНО: Не е произведено, туку напишано на рака и нацртано на рака…

РОК НА ТРАЕЊЕ: Неограничен, почнувајќи од овој миг: „Сега!“


Награди и признанија:

Награда „Раде Обреновиќ“ за најдобар роман за деца и млади во 2016 година, која ја доделуваат Змајевите детски игри

Награда на „Политикин забавник“ за најдобро дело наменето за млади во 2016 година

Награда за најдобар роман во продукцијата за деца во 2016 година според одлука на жирито на порталот „Детињарије“


АВРАМ, БОГДАН, ВОДА ГАЗАТ – роман на Владислава Војновиќ и илустрации на Лука Тилингер

цена: 400 ден.


Онлајн нарачки:


Возраст: 7 – 9


Владислава Војновиќ – „Аврам, Богдан, вода газат“

Превод: Катица Гароска Ацевска

Илустрации: Лука Тилингер

Категорија/жанр: Книга за деца; роман

Едиција: Од шумите на Европа

Формат: А5

Повез: мек

Број на страници: 182

ИСБН: 978-608-4938-05-7

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s