Изданија, Проза, Романи
Напиши коментар

Езеро

Најтесен избор за наградата Кресник за 2017 година

Ја крена главата и погледна кон водата, подмрзната по краевите. Од мразот ѕиркаше нешто бело. Толку бело што во вечерниот самрак изгледаше вештачки, пластично, како рака на кукла од излог.

Кој ли фрлил кукла од излог во река? – помисли.


Тарас Бирса, виш криминален инспектор од полициската управа во Љубљана, на новогодишната ноќ се враќа од скијање на Вогел. Додека се пробива низ снежната бура накај дома, наидува на една девојка која во реката нашла непрепознатлив труп на млада жена.

Која е жртвата? Кој е убиецот? Дали злосторството го извршил некој лудак или непознатата е жртва на заговор?

Како да се најде сторителот ако не се знае која е жртвата?

КНИГАТА СПОРЕД КОЈА Е СНИМЕНА СЛОВЕНЕЧКАТА ХИТ-СЕРИЈА „ЕЗЕРО“.

ЕЗЕРО – Тадеј Голоб

цена: 550 ден.

Онлајн нарачки:


Тадеј Голоб – „Езеро“

Жанр: Роман; трилер, крими.

Едиција: Мрачна шума

Формат: А5

Број на страници: 446

Повез: мек

ISBN: 978-608-4938-20-0

Година на издавање: 2021

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s