Изданија, Книги за деца
Напиши коментар

Пет приказни од целиот свет

„Пет приказни од целиот свет“ на Живко Грозданоски е замислена како еден вид „светска антологија“ на исклучителни приказни, кои традиционално настануваат во загадочните механизми на народното творештво. Приказните не само што „доаѓаат“ од различни делови на светот туку се замислени да припаѓаат и на различни временски периоди: првата е македонска легенда од раното средновековие, втората е аргентинска народна приказна, третата е италијанска легенда од доцниот среден век, четвртата е најавена како старо јапонско предание, а петтата – како древна асирска сказна. Приказните се раскажани мошне шармантно и привлечно за најмладата читателска публика, со извонреден стил кој потсетува на усна нарација.

Владимир Мартиновски


ПЕТ ПРИКАЗНИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ – Живко Грозданоски

цена: 330 ден.


Онлајн нарачки:


Возраст: 8+Живко Грозданоски – „Пет приказни од целиот свет“

Илустрации: Хари Дудески

Категорија/жанр: Книга за деца; приказни; сказни

Едиција: Прашума

Формат: 205 х 205 мм

Повез: мек со клапни

Број на страници: 32

ИСБН: 978-608-4938-27-9

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s