Изданија, Книги за деца
Напиши коментар

Бушава азбука

Поминаа повеќе од 35 години откако беше создадена култната ТВ-серија за деца, а по неа и сликовницата „Бушава азбука“ на Горан Стефановски, со илустрации на Душан Петричиќ.

Со „бушавите букви“ растеа генерации и генерации, учејќи го македонскиот јазик и скапоцените подзаборавени, архаични зборчиња кои се одраз на неповторливата македонска книжевност, култура и традиција.

Конечно, во 2022 година, го доживуваме резиданието на оваа вредна книга, од која сега можат да читаат денешните мали „бушави глави“ и растат денешните, нови генерации, негувајќи го македонското културно наследство.

БУШАВА АЗБУКА – Горан Стефановски и Душан Петричиќ

цена: 650 ден.


Онлајн нарачки:


Возраст: 6+


Горан Стефановски – „Бушава азбука“

Илустрации: Душан Петричиќ

Категорија/жанр: Книга за деца; сликовница; азбука

Едиција: Бушава азбука

Формат: 230 x 280 мм

Повез: тврд

Број на страници: 64

ИСБН: 978-608-4938-30-9

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s