Изданија, Книги за деца, Стихозбирки за деца
Напиши коментар

Приказна за малиот Уг

„Приказна за малиот Уг“ е нежна, емотивна и прекрасно илустрирана приказна за различностите. Малото Угче, главниот протагонист во приказната – се раѓа поинакво од другите угчиња на Зелената Планета. Осамено и отфрлено, угчето трага по пријател кој нема да се плаши од него…
Сликовницата е дел од едицијата „Различни и прекрасни“, едиција во која се наоѓаат изданија за најмалечките кои отворено зборуваат за прифаќањето на различностите, за инклузијата, миграцијата, справувањето со врсничкото насилство, самодовербата итн.


ПРИКАЗНА ЗА МАЛИОТ УГ – Ирина Атанаскова

цена: 625 ден.


Онлајн нарачки:


Возраст: 3-6


Ирина Атанаскова – „Приказна за малиот Уг“

Категорија/жанр: Сликовница

Едиција: Различни и прекрасни

Формат: 225 х 225 мм

Повез: тврд

Број на страници: 44

ИСБН: 978-608-4938-37-8

Година на издавање: 2022

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s