Изданија, Книги за деца, Стихозбирки за деца
Напиши коментар

Седумте Некоиси и седумте македонски композитори

Едноставно, тие не беа од оваа планета, ниту беа дел од оваа книга. Никој не знаеше од каде и кога се појавија. Ја отворија корицата, влегоа набрзина и без никакви расправии секој си влезе во различно поглавје од книгата.

Во книгата имаше сед ум поглавја, а тие беа седум. Седумте Некоиси.

Книга наменета за децата од училишна, но и предучилишна возраст. Преку необична и весела приказна за седумте Некоиси, децата ќе се запознаат со седум македонски композитори и со основните музички поими.

На крајот од книгата е сместена и „Мала музичка енциклопедија“.


СЕДУМТЕ НЕКОИСИ И СЕДУМТЕ МАКЕДОНСКИ КОМПОЗИТОРИ – Бистра Георгиева и Александар Трајковски

цена: 490 ден.


Онлајн нарачки:


Возраст: 6-11


Бистра Георгиева и Александар Трајковски – „Седумте Некоиси и седумте македонски композитори“

Илустрации: Наталија Лукомска

Категорија/жанр: Сликовница; книга за деца

Едиција: Шума од зборови

Формат: А4 хоризонтален

Повез: полутврд

Број на страници: 64

ИСБН: 978-608-4938-40-8

Година на издавање: 2022

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s