Изданија, Книги за деца, Романи за деца
Напиши коментар

За копчето и за среќата

Книгата што ги инспирира авторите на филмот „Ловци на вештерки“

Јован беше многу осамен сѐ додека не се појави едно сосема обично копче и – му се насмевна среќата! Ја запозна Милица и тоа пријателство му го смени животот. Засекогаш.

Книга за осаменоста, за наоѓањето храброст, пријатели, самодоверба и – среќа. Книга за инклузија на децата со попреченост и за прифаќањето на различнстите.


Награди и признанија:

Награда „Доситејево перо“ за 2019 година


ЗА КОПЧЕТО И ЗА СРЕЌАТА – роман на Јасминка Петровиќ

цена: 375 ден.


Онлајн нарачки:


Возраст: 8+


Јасминка Петровиќ – „За копчето и за среќата“

Превод: Билјана Црвенковска

Илустрации: Добросав Боб Живковиќ

Категорија/жанр: Книга за деца; роман

Едиција: Различни и прекрасни

Формат: А5

Повез: мек

Број на страници: 80

ИСБН: ISBN 978-608-4938-44-6

година на издавање: 2022

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s