Изданија, Книги за деца, Сликовници
Напиши коментар

Зад вратата

Али ги крие своите стравови зад вратата што ја создал во својата соба. Секоја ноќ, најпрвин се уверува дека вратата е заклучена, па оди на спиење. Но, една ноќ забележува дека вратата е отворена. За Али, сега тоа е време за одлука – да собере храброст и да помине низ вратата или да ја затвори и да ја игнорира засекогаш?

„Зад вратата“, напишана во форма на бајка од Езги Берк, квалитетно и игриво илустрирана од Ознур Сонмез, порачува дека можеме да чувствуваме непријатност или страв во иста мера колку што би можеле да чувствуваме и среќа и радост, но тоа што е важно е да прифатиме дека таквите чувства постојат.


ЗАД ВРАТАТА – Езги Берки и Ознур Сонмез

цена: 500 ден.


Онлајн нарачки:


Возраст: 4+


Езги Берк – „Зад вратата“

Илустрации: Ознур Сонмез

Превод: Васко Марковски

Категорија/жанр: Сликовница

Едиција: Различни и прекрасни

Формат: Б5

Повез: мек

Број на страници: 52

ИСБН: 978-608-4938-43-9

Година на издавање: 2022

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s