Изданија, Романи за млади
Напиши коментар

Стаклени пламени

Марјетица Смртник е пријатно девојче во тинејџерски години. Нејзиниот живот никогаш не бил лесен. Татко ѝ ги напушти уште кога беше мала, а мајка ѝ оттогаш почна да пие алкохол. Марјетица тоне сè подлабок поради големите проблеми дома и на училиште. Влегува во друштво кое не ѝ влијание добро и е подготвена да направи сè за да остане дел од него.

Цветка Бевц е словенечка писателка, поетеса, сценаристка, музичарка. Пишува за возрасни и за млади и тоа проза, поезија, драмски текстови, сценарија и музика. Во своите романи за млади, таа често обработува теми кои се занимаваат со тешките судбини на различни тинејџери. Сепак, нејзините ликови се доволно силни и цврсти за да ги издржат ударите на судбината. Таа никогаш не морализира ниту се определува за едната или за другата страна, туку секогаш ги остава протагонистите

СТАКЛЕНИ ПЛАМЕНИ – роман на Цветка Бевц

цена: 450 ден.


Онлајн нарачки:


Возраст: 15+


Цветка Бевц – „Стаклени пламени“

Превод: Дарко Спасов

Илустрација на корица: Полона Косец

Категорија/жанр: Книга за млади; роман за млади

Едиција: Чудно = Океј

Формат: А5

Повез: мек

Број на страници: 184

ИСБН: 978-608-4938-42-2

Година на издавање: 2022

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s