Author Archives: ID-Concept / Strange Forest

Морска олимпијада

од Николина Ќорвезироска

Прочитај повеќе

„Куќа над брановите“ на Билјана С. Црвенковска меѓу девет романи во конкуренција за наградата „роман на годината“

Жири-комисијата за наградата „Роман на годината“ за 2020 година во втората селекција одбра девет романи што останаа во конкуренција за престижната награда.

Прочитај повеќе

Куќа над брановите

Свет што умира. Куќа над брановите, на осамен остров среде Океанот. Спомени од минатото, тајни стари илјадници години, надеж за нов почеток… и љубов, во сенката на Црното сонце.

Прочитај повеќе
« Older Entries