Category Archives: е-Сликовници

Волкот Лош

од Александра Симова, илустрации на Вања Штркова

Прочитај повеќе

Кој живее во самовилската градина?

од Ванчо Полазаревски и Наташа Костовска Кога облак   од радост „плаче“, подава  капка-раче, да расцути  темјанушка, со роза, нарцис…  да се гушка, сите во танц,  во балет – во пролетен  букет.

Прочитај повеќе