All posts filed under: Читална

Извадок од „Девет приказни за госпоѓица Сит“

Извадок од романот „Девет приказни за госпоѓица Сит“ на Билјана С. Црвенковска, кој влезе во најтесен избор за наградата Роман на годината за 2019 година на Фондацијата „Славко Јаневски“. Симнете го извадокот како пдф-документ на следниот линк. Книгата „Девет приказни за госпоѓица Сит“ може да се купи онлајн: