All posts filed under: Чудотека

Да ја чуваме планетата Земја!

22-ри април е Ден на планетата Земја. Тој се одбележува веќе педесет години, од 1970- тата година, за да нè потсети колку е важно да ја чуваме животната средина и да се грижиме за нашата планета. Грижата за природата е исклучително важна за нашето здравје и за нашата иднина.  Да ја чуваме планетата Да не ја загадуваме природата, да сортираме отпад, да рециклираме Да ги чуваме шумите, да садиме нови дрвја Да ги спасиме џунглите, белите дробови на планетата Да штедиме вода Да ја сакаме природата

Велигденски активности (направете сами)

од Наташа Костовска Како да направите сами: 1. Велигденско дрвце; 2. Пиленце од јајце; 3. Слатка шарена кокошка; 4. Коковче – држач за јајце погледнете во активностите на илустраторката Наташа Костовска.