All posts tagged: брод

Лакомото глувче

од Петар Андоновски Бегајќи од стапица да се спаси, глувчето на брод од хартија се качи   По река од дожд почна да плови во лов на нови континенти реши да оди   Пловејќи глувчето какви ли сè чуда не виде, па ниту еднаш не посака дома да си иде   Еден ден се качи на врв  на една пирамида   Друг ден се спушти на дно на едно море да ја види Атлантида   И така пловејќи во излог на една продавница глувчето сиренце виде па посака негово да биде   Лакомото глувче во обид сиренце да фати почна бродот да го клати   И наместо со сиренце во рака глувчето падна во мака   Глувчето сосе бродот во вода се најде крај на морнарска кариера него го снајде Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy. Од истиот автор: