All posts tagged: Калина Малеска

Само во фантазијата

од Калина Малеска На морскиот брег стигнавме денес  од пристаништето тргнуваме  острови безброј сакаме да видиме  со брод далеку ќе патуваме.    Ајкули кружат во водите сини,  китови пливаат, скокаат делфини;  бродот плови, морето го сече,  на палуба уживаме, сонцето нè пече.    Ветер дувна, но бродот мирно плови  од силните бранови немам страв.  Времето се смирува, облаците бегаат,  во фантазијата, ова е одмор прав.    Ајкули кружат во водите сини,  китови пливаат, скокаат делфини;  бродот плови, морето го сече,  на палуба уживаме, сонцето нè пече.  Designed by Freepik