Day: 17th Јули 2020

Мачор на гости

од Ванчо Полазаревски Еднаш на гости,  на едни  глувци, малкуцка прости, им дојде  мачор од  Италија.  Тие веднаш се пофалија: – Со него се мајтапиме, остри канџи ич не му есапиме! Сакаме гости кога се на пости. Е, глувци-муфци, џабе се испофалија, имаат среќа, голема ко Италија. Мачорот што  им е на гости, не пости, мачорот  „италијанец“ е мачор – вегетаријанец. Илустрација: Катерина Николовска Од истиот автор: Гатанки чудни за деца будни (1) Гатанки чудни за деца будни (2) Гатанки чудни за деца будни (3) Гатанки чудни за деца будни (4) Гатанки чудни за деца будни (5) Гатанки чудни за деца будни (6) Гатанки чудни за деца будни (7) Проф. д-р Апри-ли-ли-ли Бара Еден був рече „Уф“ Модна ревија Камила на море Желката џогира Мачорот Eстета Велигден