Новости

Креативни работилници за средношколци „Ја менуваме околината, го менуваме светот“

Веќе втора година по ред, издавачката куќа Чудна шума организира креативни работилници за млади – средношколци на возраст од 14 до 18 години. Работилниците опфаќаат две области, креативно пишување и ликовна уметност…

Чудна шума со неколку награди на Саемот на книгата

Македонската асоцијација на издавачи ги објави наградите за најдобри изданија и проекти меѓу двата саема во мај 2019 и септември 2020 година. Од вкупно осум категории, Чудна шума освои награди во шест категории…

Пајо Авировиќ со стихозбирката „На погрешната страна“ – кандидат за наградата „Браќа Миладиновци“

Стихозбирката „На погрешната страна“ од Пајо Авировиќ, првото издание на Чудна шума, е кандидат за наградата „Браќа Миладиновци“ што ја доделуваат Струшките вечери на поезијата.

е-списание за деца „Чудна шума“ – Аудио-книшки / е-сликовници

е-списание за деца „Чудна шума“ – Од шумите на Европа

Читална

е-списание „Чудна шума“ – Млада шума

Чудотека

Шумопедија

Клунар

Клунарот е полуводено животно, цицач јајценосец, еден од ретките видови цицачи што несат јајца. Живее во Австралија и Тасманија. Клунарот има мазно казнето тело, клун