Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Грозомор и Грозоморка

од Владимир Лукаш

Грозомор и Грозоморка
се вљубени створ и створка.
Тој има бели заби големи
за грицкање семки солени,
а таа на него мирно стои
и милно чекори му брои:
„Еден, два, осум, петнаесет,
дваесет, осумдесет, деведесет,
триста, илјада, милион,
билион, трилион, катаљон“!
И така со години и години,
низ ливади и пустински дини,
низ планини, глечери и савани,
низ доцни лета и зими рани,
си патуваат тие вљубени и сами.

Илустрација: Лукаш


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s