Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Глувчето со полно меше

од Ана Голејшка Џикова

Лакомото глувче
сиренце најде
заборави на сѐ
од јадење зајде!
 
Го бараа сите
другарчиња мали
го нема никаде
тој – стомаче си гали!
 
Се тркала Глувчо
не може да оди
каква згода незгода
од лакомост се роди
 
Го најде мајка Глувчица
со прстето го кара
„Кој ненаситно јаде
помош после бара!“

Designed by Freepik


Од истата авторка:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s